Garantie & Klachten

Garantie

 

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

 

Klachten

 

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@jenjbabygiftsandmore.nl . Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

 

———————————————————————————————————————-

Extra aanvulling Speenkoorden en Bijtringen

———————————————————————————————————————-

 

Veilig voor gebruik

 

 

 

Wij besteden veel aandacht aan de veiligheid van de producten. Alle producten worden met veel zorg gemaakt en gecontroleerd en de producten zijn uitermate veilig voor gebruik. Echter, verkeerd of onvoorzichtig gebruik kan vervelende gevolgen hebben. Lees daarom voor gebruik goed de veiligheidsinstructies zoals hieronder beschreven.

 

 

 

Bijtringen en speenkoorden

 

 

 

Voor deze materialen werken wij uitsluitend met gecertificeerde leveranciers die voldoen aan de Europese en internationale normen.

De bijtringen en speenkoorden worden gemaakt van siliconen en houten kralen en figuurtjes. De kralen en figuurtjes zijn uitvoerig getest op de aanwezigheid van schadelijke stoffen en vrij van stoffen als BPA, weekmakers (ftalaten), lood en pvc. Er kan dus 100% veilig op gekauwd worden. 

Het speenkoord is een hulpmiddel om de speen van je kleintje niet kwijt te raken. Het is dus geen speelgoed, rammelaar of bijtring. 

Het speenkoord is niet bedoeld om op te kauwen. Als je kindje het speenkoord wel een keer in de mond heeft is is het niet meteen een ramp omdat de materialen onbehandeld en vrij van chemische stoffen zijn. Maar het is hier niet voor bedoeld en zeker de clip is niet bestand op bijten.

Het speenkoord is max. 22 cm, excl. de speenclip. Dit is volgens de NEN-norm waarin de eisen voor een veilig speenkoord beschreven staan. De lus is bedoeld om vast te maken aan de speen en niet om andere dingen aan vast te knopen. Maak het speenkoord ook nooit langer door er bijv. eigen dingen aan te knopen om te voorkomen dat het speenkoord om het nekje vast komt te zitten.

Geef het speenkoord en/of de bijtring nooit mee in de wieg of het bed, maar gebruik het altijd onder toezicht van een volwassene.

De speenkoorden en bijtringen zijn zo gemaakt dat er bij normaal gebruik geen kralen los kunnen raken. Echter, net als ieder ander voorwerp is een speenkoord onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen. Controleer daarom altijd voor gebruik of alle onderdelen nog goed vastzitten en of er geen oneffenheden in het product gekomen zijn. Wanneer de onderdelen van het speenkoord of de bijtring los komen te zitten, dient het product niet meer te worden gebruikt.

Maak de knopen nooit los.

Siliconen zijn geproduceerd om gebruikt te worden door baby’s met doorkomende tandjes. Gebruik de producten dan ook voornamelijk hiervoor. Wordt het product toch gebruikt door een kindje die steviger bijt dan een baby? Zorg dan dat je het product extra vaak controleert op beschadigingen.

Ook voor de houten ringen en figuurtjes geldt dat deze in principe voor het gebruik van baby’s met doorkomende tandjes zijn. Heeft je kindje zijn/haar tandjes al dan is het beter om de bijtringen met houten elementen niet meer te gebruiken.

Gebruik de producten altijd onder toezicht van een volwassene.

Gebruik van een speenkoord/bijtring is altijd op eigen verantwoordelijkheid.  J & J Babygifts And More is niet aansprakelijk voor eventuele schade door gebruik van een speenkoord/bijtring.

 

 

Onderhoud en schoonmaken

 

 

 

Wanneer je bijtring of speenkoord vies geworden is kun je deze gemakkelijk schoonmaken. Vooral de siliconen kralen hebben de eigenschap om statisch te zijn en snel stof aan te trekken maar dit haal je dus makkelijk weer weg.

 

De volledig siliconen producten kunnen makkelijk met een sopje schoongemaakt worden. Spoel het daarna goed af en laat de bijtring drogen. Wanneer de bijtring droog is kun je het in de koelkast leggen voor extra verlichting bij doorkomende tandjes.

 

De producten waarbij hout gebruikt wordt kun je met een vochtig doekje afnemen. Hou het hout niet onder de kraan en laat het niet te nat worden in verband met het zacht worden en het werken van het hout.

 

En ook hier geldt voor alle producten: als ze beschadigd raken of slijten dienen ze vervangen te worden.